Zonnestraal - duurzame energie nu een feit

Voor een duurzame manier van waterverwarming hebben wij vanuit Nederland het project Zonnestraal gestart in 2012. Zuid-Afrika heeft veel lichturen en daar kun je door middel van zonnecellen op daken behoorlijk wat energie opwekken en gebruik van maken. Als eerste hebben wij zonneboilers uitgekozen om de electriciteits rekening omlaag te krijgen. Met veel kinderen heb je ook dat er veel gedouched wordt en waarom dan niet met gebruik making van natuurlijke middelen. De zon!

 

Lokaal hebben wij gezocht naar een installateur die al goed bekend is met God's Golden Acre Zuid-Afrika en weet wat er nodig is om alles goed werkend te krijgen. Wij zijn begonnen om enkele zonneboilers te plaatsen, te beginnen op de jongens en meisjes onderkomen om zo verder stapje voor stapje uit te breiden over meerdere gebouwen.

 

Ook in Zuid-Afrika heb je prima subsidie regelingen op gebied van duurzame energie en daar konden wij mooi gebruik van maken. Van elke 3 boilers, door ons vanuit Nederland gefinancierd konden wij 1 extra systeem plaatsen. Dit project verliep zo goed dat wij nu bijna alle onderkomens voorzien hebben van de benodige zonneboiler systemen.

 

Door het zonnestraal project kon de stijging van de elektriciteitsnota worden opgevangen. 

 

 

 

 

« Terug naar overzicht