Huizen bouwen - in de valleien van Kwazulu-Natal door vrijwilligers

Dit project is onderdeel van het zogenaamde "Rural Outreach Programme (Gcinosapho)". Het doel van dit programma is verlaten kinderen en weeskinderen te ondersteunen uit verarmde gezinnen die getroffen zijn door HIV/AIDS. Dit helpt de familie zoveel mogelijk zelfstandig te zijn.

Projectnaam is nu (febr. 2009) verandert van House of Hope in Give a child a home (Geef een kind een (t)huis).

 

Verwaarloosde lemen hutten waarin ouderloze gezinnen leven, geven weinig beschutting tegen kou, wind en regen. Traditioneel repareren de vaders en moeders deze hutten, maar vaak zijn zij overleden en stort het huisje in. Het zware onderhoud is door de kinderen niet uit te voeren.

God's Golden Acre heeft een bouwploeg om hutten te repareren of nieuwe te bouwen. Dit team bestaat voor een belangrijk deel uit zelf opgeleide jonge mensen. Door middel van financiële ondersteuning kan men de materialen kopen die benodigd zijn. Uw hulp kan heel veel betekenen voor veel kinderen. Dus help wat u kunt.

 

Ook is het mogelijk om met een werkgroep vanuit Nederland een huisje te gaan bouwen in de vallei van Zuid-Afrika onder begeleiding van de plaatselijke begeleiders.

Info is via ons te verkrijgen.

« Terug naar overzicht